Bowling som social aktivitet

Bowling är en sport med urgamla anor, men det är även vanligt att den äger form som en social aktivitet. Evenemang med skolklasser, barnkalas och after work lockar folk till bowlinghallen. Men vad är egentligen fördelarna med att gå och bowla när man vill göra något socialt och trevligt?

Tävling, men lättsamt

De flesta människor tycker det är spännande att få tävla, och speciellt roligt är förstås att få vinna. Bowlingen innebär ett tävlingsmoment som skapar en liten spänning. Samtidigt är bowling något som få är exceptionellt bra på, och de flesta har bara spelat några gånger för skojs skull (även om det finns de som tävlar internationellt och lyckas riktigt bra). Det gör att tävlingen fortfarande sker under lättsamma förutsättningar. Man kan glädjas åt varandras strikes och fullträffar och skratta åt klantiga misstag. I bowlinghallar finns också ofta spelautomater för de som också vill spela och tävla på fler sätt.

Något att samlas kring

När man anordnar en träff eller socialt möte av något slag vill man gärna ha något fysiskt, konkret att samlas över. Till exempel går man kanske och tar en fika med en vän eller samlar kompisarna runt ett brädspel, även fast man egentligen är mest ute efter att umgås med varann. På samma sätt blir bowlingen en mycket rolig aktivitet att samlas kring. Man har något att sysselsätta sig med och något som för gruppen tillsammans, men man får mycket tid att prata, skratta och umgås med varann.

Närhet till mat

Efter en rejäl vända bowling kurrar det ofta i både en och annan mage, och då kan det vara skönt att många bowlinghallar har en restaurang. Där kan barnen på ett kalas äta mat och tårta, och kollegorna på en after work kan dricka något med ett litet tilltugg. Man får inte bara bowla utan även äta gott, något som kan göra vilken kväll som helst glad och trevlig.