Om bloggen

Det här är en svensk blogg för dig som tycker att bowling är det roligaste som finns, men även för dig som är nyfiken att veta mer om sporten. Vi som står bakom sajten är ett gäng sanna bowlingfantaster som tidigare utövat sporten på tävlingsnivå, men som idag mest spelar för att det är roligt och en perfekt sysselsättning i vardagen. Vår kunskap och erfarenhet från bowlingsporten är utan tvekan en garanti för att vi på den här sajten kommer att ge dig intressant och underhållande bowlingläsning på alla tänkbara plan.

Syftet med Lurbohallen.se

Syftet med den här bloggen är att informera dig som läsare om allt från tävlingar, regler och fakta kring bowlingsporten, men även att förmedla ett inspirerande innehåll i så väl text som bild. Självklart kommer du dessutom att kunna ta del av heta tips från oss “bowlingexperter” som producerar innehållet du finner här inne på sajten. Våra tips kan förhoppningsvis vara till god hjälp för så väl dig som är en bowlande nybörjare som dig som vill förbättra ditt spelande på amatörs- eller tävlingsnivå.

Bowlingtrenden i Sverige

Svensk bowling är utan tvekan i en stark uppåt-fas med ett ökat intresse bland alla åldersgrupper. Bowlinghallarna runt om i Sverige håller riktigt bra klass och du kan både tävlingsspela och bowla för skojs skull med kompisarna eller arbetskollegorna. Det återupplivade intresset för bowling i Sverige bevisades om inte annat av den imponerande guldmedaljen våra svenska juniorer tog hem tidigare i år i VM i Detroit. Det var Team Clan från Nässjö som stod för den tappra segern mot Korea i semin samt Australien i den avslutande finalen. Bowling är med andra ord en bubblande sport även bland ungdomar och det satsas mer på klubbnivå här i Sverige än tidigare. Vi kommer att skriva en hel del om just den här nya bowling-trenden och det känns extra kul att omnämna och publicera artiklar om yngre talanger.

Social sport som skapar gemenskap

Bowling är en sport som tävlas på flera olika nivåer och i både små och stora sammanhang, men trots detta är det många som ser bowlingen mer som en social sysselsättning än tävlingssport. Det är å andra sidan inget dåligt omdöme utan tvärtom ett bevis för att bowling är för alla och till mycket en social sport som bjuder in till en trivsam gemenskap. Vi som skriver den här bloggen kommer behandla även denna del av sporten där vi bland annat tipsar om event och andra roliga bowlinghändelser som är öppna för allmänheten.

Historik och spelare

Vi kommer mellan varven att publicera artiklar där vi tar upp historiska händelser från sporten. Det kan till exempel vara något större mästerskap där svenska bowlare gjorde bra ifrån sig, men även reportage om sportens största legender. Letar du information om bowlingsportens bakgrund kan du vara säker på att hitta intressant faktaläsning på den här sajten!